המטבח של אודאון

מגוון ומדויק עם המון צבע“, כך רואה שף “אודאון“, קובי מזרחי את תפריטהאירועים האידיאלי.

סיפורו רווי הטעמים של אחד מ-7 השפים המשפיעים על הקולינריה בעולם בשנת2013

יש שפים שמככבים בפריים טיים בטלוויזיה, ויש מאסטר שפים שנמצאים מאחורי הקלעים ויוצרים לנו טעמים מופלאים בפה מבלי שנדע תמיד מי הם.

השף של מתחם האירועים אודאון, קובי מזרחי נושא מגוון תארים ארוך מידי בשביל הכתבה הזו.

ביניהם: שף הכנסת, שף פרזנטור של מדינת ישראל בחו”ל, שף אירועי הנשיא של שמעון פרס,

נבחר לאחד מ- 7 השפים המשפיעים על הקולינריה בעולם בשנת 2013,

שף ראשי בחברות הקייטרינג “שף 4 יו” ו”בראף”,

כיום הוא גם משמש כיועץ קולינארי והבעלים של חברת  ICI  המכון הישראלי לקולינריה יישומית.

את אודאון הוא מלווה כמעט מההתחלה.

“הגעתי כיועץ קולינארי וכיום אני מכהן כשף הראשי של המקום.

אני בעיקר אוהב את המבט השבע והמרוצה של אורחים.

הציפייה מארוחת חתונה היא גדולה, גם בגלל ההוצאה הגדולה וגם בגלל המעמד”.

קובי בנה לאודאון תפריט שמשדר לדבריו קונספט שונה, חדש, מקורי וטוב. כזה שבעקבותיו האורחים יחזרו שוב.

“תפריט טוב באירוע”, הוא אומר, “צריך להיות מגוון, מדויק, טרי, איכותי, בעל טעמים מגוונים ועם המון צבע וריח”.

המטבח של אודאון– חומרי גלם ללא פשרות

אחד הדברים שקוסמים לקובי באודאון הוא מרחב הפעולה שניתן לו במסגרת עבודתו.

“שף צריך ליצור, להיות מקורי ומקצועי בלי מגבלת תקציב. למזלי יש לי את כל החופש הזה באודאון לצד חומרי גלם ללא פשרות”.

קובי מדבר גם ההנאה לעבוד עם בשיתוף פעולה עם צוות מקצועי המסור לצרכי הלקוח.

“אודאון נמצאת היום במסלול ברור- להיות מספר 1 בארץ.

האוכל הוא איכותי ומשדר יוקרה ואני בטוח שהעתיד עוד לפנינו.

בימים אלו אני כבר עובד על תפריט החורף 2014 ובקרוב יושק כבר תפריט הקיץ של 2014″.

הדור הבא של טעםריח ואיכות

“זוהי זכות גדולה לשף בעולם המודרני לחבר בין טעמים ותרבויות”, אומר קובי ומוסיף כי מכיוון שהאוכל באודאון איננו מתובל ע”י תבלינים, אלא נוצר בשיטות בישול של חיבור בין חמרי גלם טריים לבין שיטות מגוונות, אז ניתן לאפיין את התפריט שיצר כאן כסוג של פיוז’ן. “אפשר לומר מטבח בריא עולמי, הדור הבא של טעם ריח ואיכות”. במטבח קובי שואב השראה ממרכיבים כגון: עלים ירוקים, עשבי תיבול, ירקות העונה, רטבים מיוחדים תוצרת בית, בשר משובח, פילה של דגים טריים ועוד.

“המטבח שהכי מאתגר אותי הוא המטבח האיטלקי”, מציין קובי. “זהו מטבח בסיס עם חומרי גלם פשוטים ואיכותיים, כמעט בלי תבלינים ובכל זאת הגאונות בו היא הפשטות.

האם הסנדלר הולך יחף? במקרה של קובי נראה שדי פשוט לספק אותו מבחינת אוכל. “האוכל שאני הכי אוהב הוא האוכל הפשוט, חביתה חמה על לחם אחיד עם ירקות טריים, מלח גס ושמן זית”.

לצד כל ההישגים בעולם הקולינרי, במסגרתם בישל לכמעט 70 ראשי מדינות בעולם, קובי מוצא היום פינה חמה בבישול בהתנדבות לבתי תמחוי, בתי יתומים, מרכזים לנוער בסיכון ולקהל הקשיש. “אלו מקומות שמעניקים סיפוק בנתינה. לראות חיוך של ילד או של מבוגר ערירי שנהנים מהאוכל. שם אני אוהב להיות”.